open-navfaktor-logo
search
Bh. stručnjak
Vaha komentirao grupu na Svjetskom prvenstvu
Žrijeb grupa Svjetskog fudbalskog prvenstva održan je danas u Dohi, a Maroko kojeg predvodi Vahid Halilhodžić igrat će u protiv  Hrvatske, Belgije i Kanade.
01.04.2022. u 20:37
get url
text

Naravno da su Belgija i Hrvatska favoriti u grupi, a bosanskohercegovački stručnjak komentirao je protivnike.

VEZANI TEKST - Žrijeb grupa za SP: Vaha protiv Hrvatske, Srbija s Brazilom i Švicarskom
 

- Ovo su reprezentacije s igračima koji mogu odigrati loše, a opet pobijediti na kvalitet. Nemamo šta izgubiti. Stadioni ovdje su veličanstveni, travnjaci također. Moći ćemo razvijati dobru igru i kvalitetan fudbal - započeo je Vaha pa nastavio:

- Imamo viceprvaka svijeta, najbolju ekipu Sjeverne Amerike i veliku reprezentaciju poput Belgije. Grupa je prilično teška. Moguća su iznenađenja. Na Svjetskom prvenstvu 2014. već sam igrao protiv Belgije i ona ima nevjerovatne igrače. Ždrijeb je vrlo težak i ovdje nema malih ekipa. Pokušat ću učiniti isto što sam pokušao i s Alžirom protiv Njemačke 2014. Moramo vjerovati i pripremiti se za takmičenje.

Maroko će prvu utakmicu u Kataru odigrati s Hrvatskom.

Halilhodžić je kao selektor Alžira na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine uspio proći grupnu fazu, a u osmini finala ispao je od Njemačke porazom nakon produžetaka 2:1. Nijemci su kasnije postali prvaci svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.