open-navfaktor-logo
search
Problemi u Africi
Vaha: Ko ne dođe, može se oprostiti od reprezentacije
Dok se novi soj koronavirusa Omicron širi velikom brzinom, posebno u Africi, postoje dileme da li će biti odigran Afrički kup nacija, koji je na rasporedu u januaru, a domaćin je Kamerun.
16.12.2021. u 17:39
get url
text

Vahid Halilhodžić, selektor Maroka, izrazio je zabrinutost, naročito jer klubovi prijete da na takmičenje neće pustiti svoje internacionalce.

VEZANI TEKST - Vaha prekrižio zvijezde, navijači sumnjičavi: Žao mi je što to nisam uradio prije!
 

- Sa zdravstvenom situacijom sve je kompliciranije i teže - rekao je selektor Maroka za AFP, dan poslije prijetnje Evropskog udruženja klubova da neće dopustiti svojim fudbalerima da sudjeluju na ovom takmičenju, koje je već odgađano prošle godine.

- Za sada je velika bitka između različitih lobija. Igrači su dužni doći u reprezentaciju, a klubovi čine sve da to zaustave. Neki su čak prijetili igračima, da bi mogli izgubiti mjesto.

- Vjerovatno će biti veliki problem računati na sve igrače koji nastupaju u Evropi - nastavio je Vaha, koji u selekciji Maroka ima fudbalere iz Italije, Francuske, Engleske...

- Što se mene tiče, ko ne dođe, znači da nije dovoljno vezan za reprezentaciju i može se oprostiti - poručio je Halilhodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.