open-navfaktor-logo
search
Čestitao Veležu
Vaha Halilhodžić: Trofej u Kupu je melem na ranu, potez Feđe Dudića odlučio pobjednika
Legendarni fudbaler Veleža i aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić nije krio oduševljenje zbog trofeja koji su Rođeni osvojili poslije 36 godina posta.
20.05.2022. u 18:14
get url
text

Vaha je u razgovoru za N1 čestitao svom najvoljenijem klubu titulu koju su čekali više od tri po decenije.

- Jutros sam zvao predsjednika Veleža da čestita igračima, stručnom štabu i svima u klubu. Svi ljubitelji i navijači Veleža su oduševljeni što imaju priliku da u jubilarnoj godini kada Velež slavi stogodišnjicu da osvajanjem Kupa daruju najljepši poklon klubu, a to je trofej Kupa BiH - ističe Halilhodžić.

Selektor Maroka nije imao priliku gledati utakmicu, ali su ga članovi porodice obavještavali iz minute u minutu o dešavanjima na Bilinom polju.

VEZANI TEKST - Urnebesna poruka iz Mostaru postala viralna: "Otišli smo po Kup"

- Poslije tolikih poteškoća koje je proživio Velež, ta pobjeda u Kupu je stvarno je melem na ranu. Nisam mogao gledati utakmicu na televiziji, ali sam bio u kontaktu sa bratom Enom (Enver Halilhodžić) koji me izvještavao o rezultatima. Bio je od brata sin, koji je bio na utakmici, pa mi je poslao neke fotografije. Kasnije sam pogledao kratki rezime meča i penala. Zaista velika nagrada za sve ljubitelje Veleža - kaže Vaha za N1, dodavši:

- Drago mi je zbog svega što znam šta se dešavalo unutar i oko kluba. Ljubav koju ljudi gaje prema Veležu je nešto fantastično. I u ovoj zlatnoj godini ova generacija je iskoristila priliku i pridružila se onim generacijama koje su osvojile kup one države.

Feđa Dudić napravio je taktičku izmjenu pred kraj finala, kada je uveo golmana Slavišu Bogdanovića, koji je odbranama donio radost Mostarcima.

- To sam vidio nekoliko puta, da znaju ko im je specijalist za penale i da na kraju daje rezultat. Taj potez Feđe Dudića je izvanredan i odlučio je tom izmjenom pobjednika finala Kupa BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.