open-navfaktor-logo
search
U centru grada
Uznemirujući video: Nepoznata osoba zapalila tri taksi vozila u Zrenjaninu
Ovo je nama i kuća, mogli smo svi da izgorimo. Kako ćemo da radimo dalje, ja ne znam. Od taksija živi cijela porodica, rekao je Karaica
21.06.2019. u 13:48
get url
text

Nepoznati muškarac, koji je na glavi imao kačket i kapuljaču, kao i rukavice, zapalio je rano jutros, oko 4.30 sati, tri automobila udruženja Laki taxi u Zrenjaninu. Taksi vozila bila su parkirana ispred prostorija gdje je i kancelarija, ali i stan u kome radi i živi porodica Karaica, čija je glava Stanislav, vlasnik udruženja, piše Zrenjaninski.com.

I prostorije i stan, a i taksi vozila, nalaze se u centru grada. Nepoznata osoba, što se vidi na snimku sigurnosnih kamera, prvo je automobile polila benzinom iz jedne flaše. Muškarac je onda otišao iza ćoška po drugu flašu, polio je benzinom automobile i iz te druge flaše, i bakljom ih upalio.

– Probudila nas je vatra, jer mi ovdje i živimo. U najbližoj prostoriji, do ulice, spavali su sin i snaha – priča Stanislav Karaica, vlasnik udruženja Laki taxi.

– Od detonacije se razbilo i staklo u izlogu. Potrčao sam napolje, vidio tri automobila u plamenu i brzo počeo da gasim čime sam stigao, aparatom, vodom, krpama - priča Karaica i dodaje da su mu ruke izgorjele, ali je bar uspio da nekako spasi dva automobila. Treći je izgorio.

Paljenje automobila prijavljeno je policiji koja je obavila uviđaj.

– Ne znam šta bi mogao da bude povod. Mi smo porodična firma, nemamo dugove ni prema kome, ne znamo da smo se nekom zamjerili. Ovo je četvrti auto Laki taksija koji gori u prethodne tri godine. Prepustit ćemo da policija uradi svoj posao, ali ovo je strašno. U centru grada da se ovako nešto desi. Ovo je nama i kuća, mogli smo svi da izgorimo. Kako ćemo da radimo dalje, ja ne znam. Od taksija živi cijela porodica – završava Karaica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.