open-navfaktor-logo
search
Dijete preživjelo
Uznemirujući snimak: Pijani vozač na pješačkom prijelazu udario kolica sa bebom
Snimljen je zastrašujući trenutak u kojem je pijani vozač u Ukrajini udario kolica u kojima je bila tromjesečna beba.
10.02.2020. u 10:54
get url
text
Trenutak udarca u kolica sa bebom

Snimak nastao na pješačkom prelazu pokazuje kako je vozač automobila "ZAZ Slavuta" udario u kolica u grafu Energodaru prošlog petka. Beba je hitno prevezena na odjel intenzivne njege, gdje su ljekari njeno preživljavanje nazvali "čudom".

Vozač je uhapšen i utvrđeno je da je devet puta prekoračio ograničenje alkohola, a mogao bi se suočiti sa tri godine zatvora.

Snimak je nastao iz susjednog automobila, koji se zaustavio na pješačkom prijelazu.

Majka bebe, odjevena u zelenu zimsku jaknu, je gurala kolica preko prijelaza, prije nego što iznenada primijetila približavanje automobila. Zaustavila se kako bi izbjegla udarac, ali nije uspjela povući kolica, koja su od siline udarca poletjela u zrak. Užasnuta žena je potrčala kako bi pomogla svojoj bebi, dok dva muškarca, uključujući pijanog vozača, izlaze iz automobila kako bi joj pomogli.

- Vozač je dotrčao do mene izvinjavajući se i osjetila sam snažan miris alkohola koji dolazi iz njega – kazala je 34-godišnja majka Maria Tkachenko.

Beba je odvedena na intenzivnu njegu, gdje su je pažljivo pregledali ljekari. Hirurg regionalne dečje bolnice Kostyantyn Markov rekao je lokalnim medijima da je dječakovo preživljavanje pravo čudo, te da nije zadobio teže povrede.

- On nema vidljive znakove traume glave ili frakture kostiju. Njegovo je stanje stabilno. Pratimo ga 24 sata dnevno – dodao je.

Tkachenko kaže da će njen sin ostati u bolnici dok ljekari ne završe sve neophodne preglede. Vozača je policija zadržala, a u krvi mu je pronađena količina alkohola devet puta veća od dozvoljene. Uhapšen je i protiv njega je pokrenut krivični postupak. Osumnjičeni se suočava s do tri godine zatvora ako bude proglašen krivim.

- Ne želim da on služi zatvorsku kaznu, ali želim da mu se zabrani vožnja - rekla je majka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.