open-navfaktor-logo
search
S leđa
Uznemirujuće: Izraelska policija bez razloga pucala u mladog Palestinca
Na snimku koji je objavio izraelski Kanal 13 vidljivo je kako Palestinac, od kojeg je izraelska policija tražila da se udalji, hoda okrenut leđima i s rukama podignutim u zrak
03.11.2019. u 14:06
get url
text

Izraelska policija je na Zapadnoj obali pucala u mladog Palestinca koji im je bio okrenut leđima, što je izazvalo reakcije na društvenim mrežama, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, na snimku koji je objavio izraelski Kanal 13 vidljivo je kako Palestinac, od kojeg je izraelska policija tražila da se udalji, hoda okrenut leđima i s rukama podignutim u zrak. Kada se mladić udaljio, iako je bio okrenut leđima i s podignutim rukama, otvorena je vatra na njega u kojoj su korišteni gumeni meci. Mladić je pao, a policajci su se udaljili.

Ova vijest je izazvala ogorčenje korisnika društvenih mreža. Izraelska policija je saopćila kako se događaj dogodio prije više od godinu dana na Zapadnoj obali i da je suspendovan graničar koji je pucao. U saopćenju se navodi kako su premješteni i policajci koji su snimali, a istraga je i dalje u toku. Nisu podijeljene informacije o identitetu i stanju pogođenog Palestinca.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.