open-navfaktor-logo
search
Hvatao se za genitalije
Uznemirio Saudijce: Ugledna pravnica traži da uhapse i protjeraju Cristiana Ronalda
Cristiano Ronaldo neće po dobrom pamtiti derbi 25. kola šampionata Saudijske Arabije protiv Al Hilala.
20.04.2023. u 09:43
get url
text

Njegov Al Nassr poražen je sa 0:2 i tako možda i izgubio utrku za šampionsku titulu. Vodeći Al Ittihad ima tri boda više i utakmicu manje.

Ronaldo je zgrozio sve svojim ponašanjem prema protivničkim igračima i navijačima.

Prvo je šokirao u 11. minuti, kada je bezdušno reagovao kada mu se saigrač onesvijestio. Potom je u 57. minuti MMA zahvatom skršio protivnika, a onda je sve začinio kada je napuštao teren.

Na provokaciju protivničkih navijača koji su ga zadirkivali skandiranjem "Messi, Messi" reagovao je krajnje bezobrazno i primitivno tako što se uhvatio za genitalije.

Taj njegov potez uznemirio je Saudijce, koji su najavili i konkretne kazne. Nouf Bint Ahmed, tamošnja ugledna pravnica, objavila je na Twitteru da će saudijskom državnom tužilaštvu podnijeti kaznenu prijavu. Tačnije, zahtjev za hapšenje i protjerivanje Cristiana Ronalda iz Suadijske Arabije.

- Uopće ne pratim sport. Čak i ako su navijači Al Hilala provocirali Cristiana Ronalda, on nije smio tako reagovati. Ronaldovo ponašanje je zločin. Njegov postupak hvatanja za genitalije je kazneno djelo javne nepristojnosti, koje ako ga počini strani državljanin, za sobom povlači hapšenje i deportaciju - napisala je na Twitteru.

Ronaldo je u januaru potpisao za Al Nassr, a ugovorom se za ovaj kluib vezao do 2025. godine, za koji će naplatiti oko milijardu KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.