open-navfaktor-logo
search
Odbijen pritvor
Uzgajivač indijske konoplje iz Posušja pušten na slobodu
Prošlog mjeseca pripadnici Granične policije BiH liši su slobode V. M., kojeg su u mjestu Vir, općina Posušje, zatekli kako zalijeva stabljike indijske konoplje
05.09.2019. u 13:54
get url
text
Marihuana

Općinski sud u Širokom Brijegu 3. septembra odbio je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom V.M. (45) iz Posušja koji se sumnjiči zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, potvrđeno je iz Tužilaštva ZHK.

Naime, prošlog mjeseca pripadnici Granične policije BiH liši su slobode V. M. kojeg su u mjestu Vir, općina Posušje, zatekli kako zalijeva stabljike indijske konoplje, kojom prilikom su izuzete 84 stabljike indijske konoplje, a naknadnim pretresom obiteljske kuće osumnjičenog pronađeno je 20 komada vojnog streljiva.

Prošle godine, kako ističu iz Tužilaštva ZHK, osumnjičenom V. M. određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je kao supočinitelj zasadio i uzgajao 2.246 stabljike indijske konoplje.

- S obzirom na to da je osumnjičeni ponovo dana 29. augusta lišen slobode Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom zbog postojanja opravdane bojazni da će ponoviti kazneno djelo. Općinski sud u Širokom Brijegu odbio je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora i osumnjičeni je pušten na slobodu - saopćeno je iz Tužilaštva ZHK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.