Kako nam je potvrdila glasnogovornica prijedorske policije Zvezdana Alendarević, Policijskoj upravi Prijedor jučer je prijavljeno da je A. K. iz Banje Luke preksinoć oko 22 sata, na skijalištu Kozara, prilikom skijanja zadobio povrede opasne po život, te da je hitno prevezen u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaoj Luci.

- Postupajući po prijavi utvrđeno je da se  A. K., na prostoru skijališta, sa namjerom da se preveze do vrha staze, popeo na ratrak odnosno mašinu za održavanje skijaške staze, odakle je pao i usljed kretanja mašine zadobio povrede opasne po život - navela je Alendarević.

Dodala je da prema posljednjim informacijama iz UKC-a, stanje povrijeđenog bilo izuzetno teško.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti prijave i zadobijanja povreda - dodala je Alendarević.

Kako saznajemo, povrijeđeni mladić, zajedno sa još dvojicom prijatelja boravio je na skijanju na Kozari, a nakon što je staza zatvorena i ski-lift isključen, popeli su se na ratrak kako bi se prevezli na vrh staze jer su se željeli još jednom spustiti.

Međutim, došlo je do pucanja plastike za koju se A. K. držao i on je pao tačno pod valjke za ravnanje staze.