open-navfaktor-logo
search
Groblje Mirogoj
Uz "Lulu starog kapetana" posljednji put ispraćen Đelo Jusić u Zagrebu
Na komemoraciji na zagrebačkom groblju Mirogoj od velikana hrvatske muzike Đele Jusića oprostili su se članovi njegove najuže oporodice, njegov brat Ibrica Jusić, prijatelji i kolege muzičari, glumci, brojni umjetnici te poštovatelji njegovog djela
06.06.2019. u 16:06
get url
text

Na krematoriju zagrebačkog gradskog groblja Mirogoj održana je komemoracija kompozitora Đele Jusića čiji će posmrtni ostatci biti sahranjeni na dubrovačkom groblju.

Na komemoraciji na zagrebačkom groblju Mirogoj od velikana hrvatske muzike Đele Jusića oprostili su se članovi njegove najuže oporodice, njegov brat Ibrica Jusić, prijatelji i kolege muzičari, glumci, brojni umjetnici te poštovatelji njegovog djela.

Između ostalih, počast preminulom Đeli Jusiću odao je svojom prisutnošću predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, te brojne osobe iz političkog i javnog života.

{$galerijaFotografija}

Posljednji ispraćaj na Mirogoju započeo je pjesmom "Lula starog kapetana" koju je komponovao Jusić, a oproštajne govore održali su muzički urednik Siniša Škarica i Dubrovčanin, novinar Andrija Jarak.

-Isto je pozdravljao čistače, kraljeve ili gradonačelnike. Bio je veliki domoljub, obožavao je Dubrovnik i Hrvatsku - kazao je Jarak čije poznanstvo s maestorom Jusićem seže u njegovo rano djetinstvo.

- U mladosti je bio gitarist s masivnim naočalama koji je vješto prebirao akorde i nije se dao smesti. Bio je jedinstveno darovit i vrijedan. Akordi odzvanjaju ulicama njegova prelijepog grada. Dragi Đelo, adio ti dragi prijatelju - rekao je Škarica. 

Đelu Jusića ispratilo je i troje njegovih sinova i kćeri, te šestero unučadi. 

Hrvatski muzičar, kompozitor, aranžer i dirigent Đelo Jusić, koji je postao jedan od zaštitinih znakova Dubrovnika, preminuo je u zagrebačkoj bolnici nakon duge i teške bolesti, u petak 31. maja u 81. godini života.

Komemoracija Đeli Jusiću 06.06. 2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.