open-navfaktor-logo
search
Koškanje na kraju
Uz katastrofalno suđenje: Sivac nakon kraja isključio Ziljkića, navijači tjeraju Varešanovića
Pobjedu Sarajeva protiv Tuzla Cityja u povratničkoj utakmici na Koševu u drugi plan gurnule su dvije katastrofalne greške sudijske trojke predvođene Erminom Sivcom.
23.04.2023. u 20:18
get url
text

{$galerijaFotografija}

Prvo je arbitar iz Zenice poništio regularan gol gostima za 1:1 u 74. minuti, tako što je uvažio signalizaciju pomoćnika Davora Vukašinovića (Rogatica) koji je izmislio ofsajd. Nedugo potom još jedna katastrofalna greška i na drugoj strani.

Oliveira je postigao regularan gol za Sarajevo, ali je Sivac na asistenciju pomoćnika Tarika Mulasamjića (Tešanj) poništio i taj gol.

Sivac je bio u centru pažnje i nakon što je utakmica završena. nakon što je svirao kraj, Šukilović je loptu napucao na tribine, a potom je uslijedilo koškanje igrača dvije ekipe. Ubrzo se sve smirilo, a arbitar iz Zenice pokazao je žute kartone Šukiloviću i Ziljkiću. kapitenu Sarajeva to je bio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Treba naglasiti kako su navijači Sarajeva sa istične tribine prozvali trenera Mirzu Varešanović. U trenutku kada je strateg Bordo tima napuštao teren skandirali su mu: Mirza odlazi!

Nagurivanje nakon utakmice, FK Sarajevo, FK Tuzla City, Koševo, 23.04.2023
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.