navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kino Meeting Point

Uz druženje s Annom, Elsom, Olafom i Kristoffom premijerno prikazano "Snježno kraljevstvo 2"

Animirani film ekranizirana je adaptacija bajke “Snježna kraljica“ Hansa Christiana Andersena, o neustrašivoj skandinavskoj princezi Anni koja uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegovog vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom, kraljicom Elsom

Objavljeno: 18.11.2019. u 18:15
get url
text
Detalj s premijere u kinu Meeting Point

Dugoočekivani nastavak Disney avanture "Snježno kraljevstvo 2", prikazan je jučer na specijalnoj premijeri održanoj u prepunom kinu Meeting Point u Sarajevu.

Prije uživanja u planetarno popularnom animiranom filmu, koji je od 2013. godine osvojio djecu širom svijeta, mališane je posebno razveselilo druženje i fotografisanje s kostimiranim likovima princezom Annom, kraljicom Elsom, snjegovićem Olafom te Kristoffom. Prije projekcije osim zabave uz grickalice i sokove, za najmlađe je upriličen i face painting.

Animirani film ekranizirana je adaptacija bajke “Snježna kraljica“ Hansa Christiana Andersena, o neustrašivoj skandinavskoj princezi Anni koja uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegovog vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom, kraljicom Elsom, čije su ledene moći zatočile njihovo kraljevstvo u vječnu zimu. Nastavak Snježnog kraljevstva ponovo je režirao dvojac Chris Buck i Jennifer Lee.

-Ako je film Snježno kraljevstvo završio s idejom "živjeli su sretno zauvijek" , onda nastavak filma predstavlja dan poslije te sreće- kaže rediteljica Jennifer Lee.

Avanture Anne i Else u najhladnijem, ali i najljepšem kraljevstvu na planeti oborile su sve rekorde gledanosti, osvojile Oscara i Zlatni globs za najbolji animirani film te ostvarile epitet najutjecajnijeg animiranog filma svih vremena, a njihov nastavak "Snježno kraljevstvo 2" u redovnu kino distribuciju kreće 21. novembra u sinhroniziranoj verziji u distribuciji 2i Filma.