open-navfaktor-logo
search
Paljba Holanđanina
Uvrede bivšeg fudbalera Anderlechta za Ognjena Vranješa
Ono što ne ide u prilog bh. reprezentativcu jeste činjenica da je od dolaska u Anderlecht zaradio tri isključenja
06.10.2018. u 14:45
get url
text
Ognjen Vranješ

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ označen je kao jedan od glavnih krivaca za poraz Anderlcheta u 2. kolu Evropske lige. Belgijskog velikana na domaćem terenu nadigrao je zagrebački Dinama i porazio s 2:0 zahvaljujući golovima Izeta Hajrovića i Amera Gojaka.

Vranješ je u ovom meču isključen u 46. minuti nakon što mu je glavni arbitar pokazao drugi žuti karton, a bh. defanzivac našao se na udaru tamošnjih medija ali i bivših fudbalera kluba iz Brisela.

- Ne možete ništa napraviti kada u ekipi imate klovna Vranješa koji dobije dva žuta kartona za pola sata. To mu nije prvi put da se to desi, ali bilo kako bilo, on je dovoljno iskusan. Uvijek kasni sa startovima i uopće nije brz - rekao je 69-godišnji Johan Boskamp, Holanđanin koji je svojvremeno nosio dres Anderlechta.

Možda je Boskamp upravu, no možda je njegova kritika mogla biti primjerenija, bez nepotrebnih poređenja koja je dao u izjavi za list Het Belang van Limburg.

Ono što ne ide u prilog bh. reprezentativcu jeste činjenica da je od dolaska u Anderlecht zaradio tri isključenja.

Prvo je isključen u prijateljskom meču protiv francuskog Rennesa. Potom je zbog crvenog kartona propustio tri susreta u belgijskoj Jupiler ligi, a sada je morao ranije pod tuš i u meču Evropske lige.

Zanimljivo da je Anderlecht za Vranješa platio 3,2 miliona eura AEK-u. Zmaj je stigao kao zamjena za Chancela Mbembu, a u slučaju da ispuni određene bonuse Belgijanci će Grcima morati isplatiti dodatnih pola miliona eura.

Činjenica da Vranješ ima četverogodišnji ugovor i nije nešto zbog čega su mediji u Belgiji pretjerano sretni, makar ako je suditi po njihovim natpisima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.