open-navfaktor-logo
search
Istinski heroji
Uvjeti u drugom planu: Ne igra oprema, već srce u Zmajeva!
U Minsku su naši rukometaši igrali noseći opremu nekoliko različitih sportskih brendova
26.10.2018. u 09:16
get url
text
Rukometna reprezentacija BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak je s 30:29 slavila u Minsku protiv Bjelorusije i tako na najbolji mogući način otvorila kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pogotkom Nikole Prce rukometni Zmajevi stigli su do izuzetno važnih bodova u borbi za prvi plasman na kontinentalni šampionat.

Iako su zaboravljeni od mnogih, iako rade i treniraju u uvjetima koji su ispod svakog nivoa jedne reprezentativne selekcije, iako na svoje utakmice putuju autobusom po 15 i više sati, ništa za njih nije problem. Godinama su najbolji bh. rukometaši jedan od najsvjetlijih primjera kako sve u našoj državi može funkcionisati kada su ljudi normalnih shvatanja, kada im je ljubav prema domovini na prvom mjestu.

Rukometnim Zmajevima koji iza sebe imaju nastup na Mundijalu problem ne predstavlja ni to što im nisu u stanju osigurati ni jednobraznu opremu. U Minsku su naši rukometaši igrali noseći opremu nekoliko različitih sportskih brendova, ali ne igra oprema već srce u Zmajeva!

Rijetki su se nadali da će selekcija koju je oduvijek krasilo zajedništvo i sloga slaviti u gostima protiv Bjelorusije, a pobjeda u Minsku najbolji je poziv svim navijačima da izabranike Bilala Šumana podrži u subotu u Mejdanu u duelu protiv Češke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.