open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Uviđaj na mjestu ubistva Kenina Lukača završen, policija traga za počiniocima
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa drugim policijskim agencijama tragaju za počiniocem sinoćnjeg ubistva Kenina Lukača (1994) u naselju Pofalići.
21.01.2022. u 08:10
get url
text

- Uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je završen. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo iz člana 166 KZ FBIH, identifikaciji i pronalasku izvršilaca – kazao je za Faktor gladnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, te dodao:

- U cilju interesa istrage i rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s izvršenjem krivičnog djela, te pronalaska osoba koje se dovode u vezu sa istim, u ovom momentu ne možemo dati više informacija.

Lukač je, kako je rečeno Faktoru iz više izvora, bio najbolji prijatelj Mehmeda Ramića Meše, koji je nedavno ubijen u sačekuši na raskrsnici u naselju Pofalići.

Ubistvo se dogodilo ispred porodične kuće ranije ubijenog Ramića.

VEZANI TEKST - U pucnjavi na Pofalićima ubijen najbolji drug nedavno ubijenog Mehmeda Ramića

Po svemu sudeći, radi se o nastavku obračuna u kojem je ubijen Ramić, a prema nezvaničnim informacijama ubijeni Lukač ranije jučer imao je okršaj sa osobama bliskim Adelu Kabašu, zvanom Dasta, koji je osumnjičen za ubistvo Ramića i trenutno je u bjekstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica.

Podsjetimo, nakon fatalne pucnjave u kojoj je život izgubio Ramić, uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji se također tereti za ubistvo, a naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović, kojeg terete za pomoć prilikom ubistva, te Igor Zuko, koji je osumnjičen za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Svima je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor.

Istovremeno, zatraženo je raspisivanje međunarodne potjernice za Kabašem (ranije Murtović), a koji je pobjegao iste noći nakon ubistva Ramića prema granici sa Crnom Gorom, gdje se pretpostavlja da je prebjegao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.