open-navfaktor-logo
search
Petlja Šićki Brod
Utvrđuju se okolnosti nesreće u Tuzli: Vozač kamiona i njegovo vozilo još nisu identificirani
Od teške saobraćajne nesreće koja se prošlog ponedjeljka dogodila na petlji Šićki Brod kod Tuzle prošlo je 10 dana, a Kantonalno tužilaštvo Tuzla još utvrđuje sve okolnosti.
05.08.2021. u 15:03
get url
text

Podsjećamo, u nesreći su teško povrijeđeni vozač "alfe romeo" 26-godišnji K. Dž. iz Tuzle, koji je zbog teških povreda glave i grudnog koša bio priključen i na respirator te njegov suvozač 24-godišnji E. E., također iz Tuzle, koji je zadobio tešku povredu noge.

VEZANI TEKST - Policija traga za bijelim kamionom: U smrskanoj "alfi" ostavio dvoje povrijeđenih i pobjegao

- Dobili smo izvještaj Policijske uprave Tuzla. Uzete su izjave brojnih svjedoka, a saslušan je i jedan od oštećenih. Vještak saobraćajne struke je bio na mjestu događaja i trenutno radi vještačenje. Prema raspoloživim izjavama, kamion se može dovesti u vezu s ovom saobraćajnom nesrećom - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prve informacije nakon nesreće su govorile da je u sudaru učestvovao bijeli kamion čiji je vozač, zajedno s vozilom, napustio mjesto događaja.

Nezvanično saznajemo da je moguće i da nije bilo kontakta između kamiona i "alfe romeo", ali da izjave svjedoka upućuju na to da je kamion na neki način učestovao u nesreći. Svi ti detalji bit će jasniji kada vještak saobraćajne struke kompletira svoje vještačenje.

Na Univerzitetskom-kliničkom centru Tuzla saznajemo da je vozač "alfe" K. Dž. još smješten na Klinikci za anesteziologiju i reanimatologiju, ali da je skinut sa respiratora te da je njegovo zdravstveno stanje sada stabilno. Njegov suvozač E. E. dovoljno se oporavio da je bio u stanju da da iskaz tužiocu.

- Izuzeti su i snimci s videonadzora i utvrđuje se identitet vozača kamiona i utvrđuje o kojem se vozilu tačno radi. Saobraćaj je taj dan bio veoma gust i u tom periodu je tim dijelom ceste prošao veći broj kamiona - navodi Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.