Banja Luka

Tužilaštvo završilo sa dokazima: Najavljeno svjedočenje optuženog Gorana Bilčara

Objavljeno: 21.03.2019. u 13:58 Autor: B. S.

Na sljedećem ročištu najavljeno je i sudsko medicinsko vještačenje Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković

Bojan Milovanović

U banjalučkom Okružnom sudu završeno je izvođenje dokaza tužilaštva na suđenju Goranu Bilčaru (27) optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića (29), koji je ubijen 18. oktobra prošle godine u Banjoj Luci.

U ovom predmetu su, ali za krivično djelo učestvovanje u tuči, optuženi i Marko Mihailović (27) iz Banje Luke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Bosanske Dubice.

U nastavku ovog suđenje odbrana je najavila svjedočenja svih optuženih, koji će izjave dati u svojstvu svjedoka.

Na današnjem ročištu svjedočio je Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a koji je dao analizu hronološkog slijeda kretanja učesnika kritičnog događaja.

Na sljedećem ročištu najavljeno je i sudsko medicinsko vještačenje Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković.

U optužnici se navodi da je 18. oktobra u period od 2.40 sati do 3.20 sati u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u pekari "Marčelo", došlo do "prepirke" između Bilčara, Mihajlovića i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane. Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare i sjeli su u automobil "fiat", kojim je upravljao Đenadija, te su se uputili dalje niz ulicu, ali je nakon nekoliko stotina metara, on okrenuo vozilo i svi su se vratili prema pekari. Tamo su vidjeli Bilčarevu ekipu kako izlaze iz pekare i sjedaju u BMW. Đenadija zatim ponovo okreće svoj automobil, a suparnička grupa kreće za njima.

Par stotina metara dalje, kod banjalučkog parka Kupusište, oba vozila se zaustavljaju i dolazi do sukoba. U optužnici se dodaje da je Bilčar uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga dva puta ubo šrafcigerom, u vrat i sljepoočnicu, od čega je Milovanović preminuo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije