Tim sporazumom vrijednim blizu milion eura utvrđena je lista projekata prema potrebama mjesnih zajednica koje gravitiraju području na kojem se izvode radovi.

Sporazum su potpisali v.d. direktora JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić.

Voloder je kazao je da su takvi sporazumi praksa na cijelom području Federacije BiH gdje je u toku izgradnja autoceste na Koridoru Vc.

- Radeći do sada na ovome projektu imali smo jako dobro razumijevanje, od mještana koji su u okruženju gradilišta, od službi Općine Hadžići, i izrazio bih zadovoljstvo do sada i nadam se da će tako ostati i do kraja - dodao je Voloder.

Ejubović je naglasio da je to veliki državni projekat koji bitno remeti uslove u mjesnim zajednicama Raštelica i Tarčin, ali je zahvalio JP Autoceste FBiH i izvođaču radova na potpisivanju Sporazuma, koji će oraspoložiti stanovništvo koje živi na tom području i stimulisati ih da do kraja izdrže gradnju.

Ramić je rekao da na gradilištu trenutno radi i cirkulira 150 kamiona i oko 70 radnih mašina, te je zahvalio Općini Hadžići i njenom stanovništvu na strpljenju, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.