Svoj prvi nastup za nacionalni tim ubilježili su Nikola Vasilj, Selmir Pidro i Obren Cvijanović.

Golman Vasilj je uspio da sačuva mrežu našeg tima:

- Izvrstan osjećaj i mogu reći da sam presretan i ponosan zbog debija. Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Mogu biti zadovoljan svojim nastupom. Za golmana je najbitnije da ne primi gol. Utakmica je bila dosta teška, oni su agresivna i trkačka ekipa. Igraju visok presing. Možda nije bilo najatraktivnije izdanje s naše strane, ali igrali smo sa dosta mladih igrača i vjerujem da ima potencijala u među ovim momcima - kaže dvadesetpetogodišnji golman.

Svoje utiske prenosi i Pidro:

- Prelijep je osjećaj istrčati na teren u dresu državnog tima. Ostvario sam svoj dječački san. Sam dolazak na ovo okupljanje je motiv više da radim još jače i bolje. Nadam se da ću u budućnosti imati još nastupa za reprezentaciju. Što se utakmice tiče, bila je teška. Protivnik je veoma kvalitetan i nije bilo lako igrati protiv njih.

Cvijanović također nije krio oduševljenje:

- Svako ko se bavi fudbalom želi da nastupi za reprezentaciju. To je vrhunac sportske karijere i zato sam presretan što sam uknjižio prve minute za državni tim. Iako je bilo malo prilika sinoć mislim da smo odigrali dobro protiv veoma kvalitetne ekipe.