open-navfaktor-logo
search
Debitanti
Utakmica s Kostarikom bila je posebna za trojicu Zmajeva
Remi Bosne i Hercegovine sa Kostarikom u prijateljskom meču imao je posebnu draž za trojicu fudbalera.
28.03.2021. u 11:01
get url
text

Svoj prvi nastup za nacionalni tim ubilježili su Nikola Vasilj, Selmir Pidro i Obren Cvijanović.

Golman Vasilj je uspio da sačuva mrežu našeg tima:

- Izvrstan osjećaj i mogu reći da sam presretan i ponosan zbog debija. Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Mogu biti zadovoljan svojim nastupom. Za golmana je najbitnije da ne primi gol. Utakmica je bila dosta teška, oni su agresivna i trkačka ekipa. Igraju visok presing. Možda nije bilo najatraktivnije izdanje s naše strane, ali igrali smo sa dosta mladih igrača i vjerujem da ima potencijala u među ovim momcima - kaže dvadesetpetogodišnji golman.

Svoje utiske prenosi i Pidro:

- Prelijep je osjećaj istrčati na teren u dresu državnog tima. Ostvario sam svoj dječački san. Sam dolazak na ovo okupljanje je motiv više da radim još jače i bolje. Nadam se da ću u budućnosti imati još nastupa za reprezentaciju. Što se utakmice tiče, bila je teška. Protivnik je veoma kvalitetan i nije bilo lako igrati protiv njih.

Cvijanović također nije krio oduševljenje:

- Svako ko se bavi fudbalom želi da nastupi za reprezentaciju. To je vrhunac sportske karijere i zato sam presretan što sam uknjižio prve minute za državni tim. Iako je bilo malo prilika sinoć mislim da smo odigrali dobro protiv veoma kvalitetne ekipe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.