open-navfaktor-logo
search
Redovna sjednica
Usvojen rekordan budžet Posavskog kantona
Uz predsjedanje Blaža Župarića održana je Druga redovna sjednica Skupštine Posavskog kantona.
28.12.2022. u 20:50
get url
text

Zastupnici su danas razmatrali i usvojili budžet za 2023. godinu, koji će iznositi 62 miliona KM i oni su iskazali zadovoljstvo posebno na postojanju kontinuiteta u finansiranju svih socijalnih programa.

- Budžet je realan optimistićan i dobro obrazložen - rekao je predsjednik Skupštine Blaž Župarić

Anes Osmanović, predsjednik kluba zastupnika SDA, istakao je da je usvojeni budžet rekordan od osnivanja Posavskog kantona.

- To je pokazatelj da se u proteklom periodu dobro i domoaćinski radilo, jer je dio sredstava uštedama prebačen u narednu godinu za koju se prognozira da će biti teška i neizvjesna. Nadamo se da će kontinuirano biti nastavljena podrška mladim, porodicama sa djecom, našim penzionerima i socijalnim kategorijama. Posebno nas raduje da je proračunom predviđena i izgradnja zgrade Vlade Posavskog kantona u Odžaku kao jedan kapitalni projekt za našu općinu – rekao je Anes Osmanović.

Predsjednik Vlade Đuro Topić isiče kao se nastavlja sa izgradnjom kapitalnih objekata kao što je novi Vatrogasni dom, unapređenje cestovne infrastrukture, nova zgrada Vlade PKu Odžaku.

- Značajno ćemo povećati ćemo sredstva za sve projekte u poljoprivredi. Od ove godine uvodimo pomoč finansiranja obroka svim učenicima prvih razreda osnovnih škola - rekao je Topić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.