open-navfaktor-logo
search
Korisno
Uštedite i zablistajte: Domaći recepti za njegu kože
Kada idući put budete išli na tržnicu ili u prodavnicu, uzmite i nekoliko dodatnih namirnica (za koje vjerujemo da ih svakako koristite) kako biste napravili svoje domaće proizvode za njegu kože. Ušteda je ogromna, proizvodi za njegu su prirodni, a vaša koža će izgledati božanstveno.
06.02.2021. u 08:26
get url
text

Piling od limuna sa sve tipove kože

Sastojci:

20 grama mljevenih badema

30 ml mlijeka

6 ml svježe iscijeđenog soka od limuna

Dobro izmiješajte i koristite za čišćenje kože. Dobro isperite mlakom vodom.

Limun je prirodan izvor alfa hidroksi kiseline i antioksidanata. Prirodni oblik alfa hidroksi kiseline, koju sadrži limun, može se naći u mnogobrojnim proizvodima za njegu kože i to ne samo u onima koji imaju svojstva ćišćenja već i toniranja i pilinga kože.

Narandža za revitalizaciju kože

Sastojci:

žumance

7 grama meda

30 ml svježeg soka od citrusa (limun, limeta ili narandža)

jedna vrećica običnog želatina

Dobro izmiješajte, nanesite na kožu i ostavite da odstoji 20 do 25 minuta.

Narandže su odličan izvor alfa hidroksi kiseline i vitamina C, jedinjenja za koja je klinički dokazano da sprečavaju pojavu bora i stinih linija. U ovoj maski, žumance hidratizira i učvršćuje kožu, med je hidratizira, a sok od citrusa uklanja mrtve ćelije kože te stimuliše proizvodnju novih ćelija.

Maska za tijelo od avokada

Sastojci:

dva avokada (zgnječena u pastu)

35 grama morske soli

85 grama meda

60 ml ulja od kokosa

narendana kora od dva limuna

svježe cijeđeni sok od dva limuna

Miješajte sve sastojke dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Nanesite na kožu i ostavite da odstoji petnaestak minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.

Avokado je prava riznica anti-age sastojaka, uključujući vitamine A, D i E, kao i proteine, lecitin, kalijum i beta-karoten, sastojak koji pomaže u borbi protiv raka. Pored toga, avokado pomaže u liječenju suncem oštećene kože, ožiljaka te u smanjenju staračkih pjega.

Maska za lice od jagoda

Sastojci:

65 grama svježih jagoda

15 ml svježeg mlijeka

8 grama kukuruznog skroba

Dobro izmiješaje sve sastojke kako biste dobili glatku pastu. Nanesite na lice i vrat i ostavite da odstoji dvadeset minuta. Isperite mlakom vodom. Koristite dva puta sedmično.

Jagode sadrže prirodne antioksidante koji pomažu da se poboljša izgled kože i djeluju kao anti-aging agensi. Pored toga, one pomažu i da se koža zaštititi od uticaja svakodnevnog stresa. Salicilna kiselina, koju jagode sadrže u izobilju, uklanja mrtve ćelije kože usljed čega vaša koža postaje blistava.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.