open-navfaktor-logo
search
Temelj za borbu
Ustavno-pravna komisija PSBiH podržala amandmane Naše stranke na Ustav BiH
Ustavno-pravna komisija Parlamentarne skupštine BiH danas je podržala amandmane Naše stranke na Ustav BiH i utvrdila da su usaglašeni s Ustavom.
25.10.2021. u 13:12
get url
text

Član Kluba zastupnika Naše stranke u Zastupničkom domu PSBiH Damir Arnaut pojasnio je da se radi o ukupno četiri amandmana kojim se implementiraju sve presude suda u Strazburu.

- Najbitnije, podržan je naš prijedlog da se umjesto tročlanog Predsjedništva bira jedan predsjednik, i to da se izbor vrši iz Parlamenta BiH. Time bi sve značajnije ovlasti koje Predsjedništvo danas ima bile prebačene na Vijeće ministara. Također, osnažili bismo Zastupnički dom tako što bismo ukinuli Dom naroda, ne ukidajući pritom zaštitu vitalnih i entitetskih interesa - naveo je Arnaut.

Dodao je da je ono što je također jako važno, za mnoge i najvažnije,  da bi se u parlamentarnom zastupanju prekinulo s diskriminacijom Ostalih.

- Proglašenjem ovih prijedloga kao ustavno utemeljenih, te podrškom njihovim principima, mi stičemo temelj za dalju parlamentarnu borbu. Naši prijedlozi sad imaju osnov za razmatranje u Zastupničkom i u Domu naroda. Ono što je vrijedno za spomenuti jest da bi se time rasprava o ustavnim promjenama konačno vratila u parlament - rekao je Arnaut, saopćeno je iz Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.