open-navfaktor-logo
search
Plenarna sjednica
Ustavni sud BiH danas o apelaciji Denisa Bećirovića zbog Zakona o imovini RS-a
Ustavni sud Bosne i Hercegovine za danas je najavio Plenarnu sjednicu na kojoj će se odlučivati o zahtjevu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, najavljeno je iz Ustavnog suda BiH.
02.03.2023. u 08:13
get url
text

VEZANI TEKST - Mahmutović: Stranci u BiH vode državu, formiraju vlast, Schmidt je ušao u političko blato

Plenarna sjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine bit će održana elektronskim putem.

Podnosilac zahtjeva je, na osnovu člana 64. Pravila Ustavnog suda, podnio i zahtjev za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud privremeno stavio van pravne snage osporeni Zakon do donošenja konačne odluke Ustavnog suda, navodi se u najavi sjednice koja će biti održana u 9 sati.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić također je podnio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini sa zahtjevom za određivanje privremene mjere, kako ne bi nastala nenadoknadiva šteta eventualnom primjenom spornog zakona.

Zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini RS-a uputilo je 28. februara i 11 zastupnika Zastupničkog doma i pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

U pitanju su zastupnici iz Socijaldemokratske partije (SDP), Naroda i Pravde (NiP), Naše strake (NS) i Bosanskohercegovačke inicijative (BHI-KF) i delegati Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić, Safet Softić i Zlatko Miletić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.