open-navfaktor-logo
search
Spektakl na ledu
"Uspavana ljepotica" ruskog državnog baleta 3. decembra u Sarajevu
Sa pričom o ljubavi, raskošnim kostimima, vilama i svojim klasičnim varijacijama, predstavlja pravo baletsko uživanje
17.10.2018. u 20:10
get url
text
Uspavana ljepotica: Balet na ledu

Jedan od najvećih i najzahtjevnijih klasičnih baleta ”Uspavana ljepotica” Petra Iljiča Čajkovskog, živi već više od 200 godina, a ovog decembra dolazi u Sarajevo.

Zasnovana je na staroj priči o mladoj princezi na koju je zla vještica bacila proročanstvo stogodišnjeg sna i iz kojeg ju je probudio poljubac princa. Sa pričom o ljubavi, raskošnim kostimima, vilama i svojim klasičnim varijacijama, predstavlja pravo baletsko uživanje, kojem će 3. decembra u Olimpijskoj dvorani Zetra svjedočiti sarajevska publika.

Na dvoru mlade Aurore zaplesat će 30 klizača Ruskog državnog baleta, pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava. Karte će uskoro biti puštene u prodaji!

Podsjetimo, Ruski državni balet iz St. Petersburga jedan je od bisera Rusije, osnovan 1967. godine. Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta, a do sada su imali više od 9.000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama svijeta.

Londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape, samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.