open-navfaktor-logo
search
UFC 261
Usman brutalno nokautirao Masvidala u jednoj od najboljih priredbi u historiji
Jedna od najboljih UFC priredbi u historiji održana je u nedjelju rano ujutru po centralnoevropskom vremenu u Jacksonvilleu.
25.04.2021. u 09:19
get url
text

Bio je to za navijače povratnička priredba jer su se borci po prvi put nakon više od godine u Sjedinjenim Američkim Državama borili pred punim tribinama. Nakon što je Florida ukinula zabranu okupljanja dvorana je rasprodana za svega četiri minute.

U glavnoj borbi večeri Kamaru Usman je odbranio pojas protiv Jorgea Masvidala. Bio je to brutalan nokaut na startu druge runde kojim je Nigerijac ugasio svjetlo Madvidalu iza kojeg je stajala većina dvorane. Desni direkt sijevnuo je savršeno i zaključio ovu jednako savršenu večer.

Bila je to nevjerojatna 14. pobjeda Usmana u UFC-u, druga protiv Masvidala u samo deset mjeseci. Usman je bio žestok, uvjerljiv, najbolji u velter kategoriji bez ikakve konkurencije, piše Gol.hr.

Rose Namajunas nova je prvakinja u slamka kategoriji. Amerikanka je čudesnim high-kickom nokautirala Zhang Weili nakon što je Kineskinja slavila 21 pobjedu u nizu.

UFC 261, glavni program:
Kamaru Usman pobijedio Jorgea Masvidala - nokaut
Rose Namajunas pobijedila Zhang Weili - nokaut
Valentina Ševčenko pobijedila Jessicu Andrade - tehnički nokaut
Uriah Hall pobijedio Chris Weidman - tehnički nokaut (povreka)
Anthony Smith pobijedio Jima Crutea - tehnički nokaut (prekid doktora)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.