open-navfaktor-logo
search
Neće u penziju
Uskoro puni 37 godina: Cristiano Ronaldo otkrio koliko će još igrati
Cristiano Ronaldo, fudbaler Manchester Uniteda, iako će uskoro napuniti 37 godina, nada se da će na vrhunskom nivou moći igrati još četiri ili pet godina.
18.01.2022. u 13:44
get url
text

Portugalac je sinoć dobio specijalnu nagradu Svjetske fudbalske federacije (FIFA), pošto je sa 115 golova postavio rekord po broju pogodaka u nacionalnom timu.

- Nikada nisam mislio da ću oboriti taj rekord. Ponosan sam i ovo je specijalna nagrada FIFA, organizacije koju poštujem mnogo. Zaista sam ponosan, ovo je veliko dostignuće - rekao je Ronaldo.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice i svih vremena najavio je kako još nije za penzije.

- I dalje volim ovu igru. Nije mi cilj samo da postižem golove, već i da zabavljam ljude. Kada izađem na teren, čak i na treningu, motivisan sam. Uskoro ću imati 37 godina, ali osjećam se dobro i želim da nastavim da igram.

Ljudi me pitaju koliko će još trajati moja karijera, ja se nadam još četiri ili pet godina. Riječ je o mentalitetu. Kada se dobro ophodite prema svom tijelu, ono će vam vratiti - objasnio je Ronaldo.

Ronaldo je seniorsku karijeru počeo 2002. godine u Sportingu iz Lisabona, a tokom karijere nastupao je i za Real Madrid, te Juventus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.