open-navfaktor-logo
search
Vjera i sport
Uskoro postaje hafiz: Fudbaler TOŠK-a naučio Kur'an napamet
Sanin Klarić, nekadašnji fudbaler Sarajeva, koji sada nosi dres tešanjskog TOŠK-a, uskoro će postati hafiz.
20.05.2021. u 18:47
get url
text

Osim dobrih igara na terenu, skrenuo je pažnju na sebe tako da je proučio posljednje ajete Kur’ana i da bi postao hafiz preostalo mu je još samo izlazak pred Komisiju Rijaseta IZ-e u BiH.

- Dragi naši donatori, pratitelji i svi koji pomažete naš rad od samog početka, velika nam je čast, zadovoljstvo i sreća što danas, hvala Allahu, imamo priliku podijeliti s vama jako radosnu vijest. Sretni smo jer su naš i vaš trud i zalaganje, na putu stipendiranja i podrške učenicima koji uče hifz, počeli davati svoje plodove.

Dobili smo vijest da je, naš kandidat iz Mostara, Sanin Klarić proučio napamet posljednje ajete Kur’ana. Hvala Allahu koji nas je počastio i obradovao ovom lijepom viješću. Ovom prilikom prenosimo našu neizmjernu radost na sve one koji učestvuju u projektu stipendiranja budućih hafiza Kur’ana! Sanin je primjer uspješnog momka koji je spojio sport i vjeru, učenje Kur’ana napamet.

Iskrene čestitke našem kandidatu, njegovoj porodici i muhaffizima, na ustrajnosti i dostignutom cilju.Našem kandidatu sada predstoji priprema za polaganje i izlazak pred Komisiju Rijaseta IZ-e u BiH. Molimo Allaha da Saninu podari sabura i ustrajnosti u procesu pripreme. Idemo zajedno u nove pobjede, inšallah - napisali su na Facebook stranici Stipendiranje budućih hafiza.

Ove sezone Klarić je odigrao 23 meča u dresu TOŠK-a, te je postigao tri gola i upisao dvije asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.