open-navfaktor-logo
search
Zavod PIO FBiH
Uskoro ponovna aukcijska prodaja Doma penzionera u Nedžarićima
Nakon što dobijemo potpisanu odluku Vlade FBiH o novoj prodajnoj cijeni Doma penzionera u Nedžarićima, mi ćemo kao subjekt koji prodaje sklopiti ugovor sa Agencijom za privatizaciju FBiH, govori Zijad Krnjić
11.06.2019. u 15:29
get url
text
Dom penzionera, Nedžarići
Dom penzionera, Nedžarići

Nakon što je Federalna vlada dala saglasnost Federalnom zavodu PIO za ponovnu aukcijsku prodaju devastiranog Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžariću, ovaj put po nižoj cijeni, Zijad Krnjić, direktor Zavoda PIO, kazao nam je da čekaju potpisanu odluku Vlade FBiH, kako bi započeli proces. Prvobitno se ovaj objekat sa zemljištem prodavao po početnoj cijeni od 13.366.398,70 KM, a sada je ta cijena 10.364.140 KM.

- Nakon što dobijemo potpisanu odluku Vlade FBiH o novoj prodajnoj cijeni Doma penzionera u Nedžarićima, mi ćemo kao subjekt koji prodaje sklopiti ugovor sa Agencijom za privatizaciju FBiH, a preko koje će ići aukcijska prodaja ovog objekta. Oni će objaviti poziv za prodaju, samo je sada niža početna cijena - govori nam Krnjić.

Podsjećamo, devastirani Dom penzionera u Nedžarićima se od marta do kraja aprila ove godine prodavao, ali zainteresiranih na aukcijskoj prodaji nije bilo, zbog čega se išlo na smanjenje početne cijene.

- Nadamo se da bi se sada moglo prodati, očito je cijena bila previsoka ranije, bilo je upita, ali se niko nije javio na poziv, pa smo uradili novu procjenu, ponudili tu cijenu. Poziv za prodaju će biti objavljen za kratko vrijeme, samo da sklopimo ugovor sa Agencijom za privatizaciju FBiH. Naime, procjena objekta je rađena prije nekoliko godina, i ona ne odgovara sadašnjem stanju. Tu se praktično mora graditi objekat iz temelja jer sanacija postojećeg nažalost nije moguća - govori nam Krnjić.

Od prodaje objekta Općina Ilidža će dobiti tri miliona KM. Naime, na dijelu općinske zemlje je sagrađen Dom i Ilidža je tražila naknadu za to zemljište. Takav propust je napravljen prije rata.

Od Krnjića saznajemo kako bi u skorije vrijeme na prodaju mogao ići i Dom penzionera u Bihaću.

- Čekamo neka razrješenja dokumentacije sa Gradom Bihaćem i to će se vjerovatno brzo desiti. Isplaćen nam je i sav novac od prodaje hotela Ero u Mostaru - rekao nam je Krnjić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.