open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka
U sarajevskom naselju Breka u toku su radovi na sanaciji poslovnih prostorija površine 90 kvadratnih metara u kojem je planirano otvaranje Centra za mlade kao i Centra za zdravo starenje.
16.10.2020. u 14:15
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima i vijećnicima Ahmedom Gerinom i Velijom Katicom obišao naselje Breka gdje su u toku radovi na sanaciji poslovnih prostorija u ulici Ismeta Mujezinovića 18.

Budući da se prostor nalazi u izuzetno lošem stanju, Općina je iz budžeta izdvojila 100 hiljada maraka za sanaciju prostora kako bi bio doveden u funkcionalno stanje.

Prilikom obilaska navedenih prostorija načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina na ovaj način nastoji osigurati uvjete kako bi građani mogli korisno da provode svoje slobodno vrijeme.

- Već smo otvorili četiri centra za zdravo starenje, a u budućnosti planiramo širiti mrežu ovih centara. Pored naše JU Centar kulture i mladih imamo namjeru da otvaramo i centre za mlade na nekoliko lokacija. Naši građani će na ovaj način moći korisno upotpuniti svoje slobodno vrijeme uz mnogobrojne aktivnosti koje će se realizirati u ovim centrima - kazao je Ajnadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.