open-navfaktor-logo
search
Borba za titulu
Uskoro odluka o meču Joshua - Pulev: Hoće li i bokserski spektakl biti odgođen?
Pandemija koronavirusa i broj zaraženi u Velikoj Britaniji, koji je u porastu, ozbiljna su prijetnja otkazivanju borbe za između aktuelnog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue i IBO-ovog izazivača, bugarskog boksera Kubrata Puleva.
25.03.2020. u 10:56
get url
text

Okršaj dvojice teškaša zakazan je za 20. juni ove godine u Londonu, na stadionu Tottenhama.

I ovom duelu prijeti sudbina mnogi drugih koji su morali biti odgođeni i pomjereni, a najsvježiji primjer je jučerašnje odgađanje Olimpijskih igara koje je ove godine trebao ugostiti Tokio.

Kako piše britanski Daily Mail, novi datum meča, u slučaju otkazivanja, mogao bi biti 25. juli. Naime, to je termin koji su dogovorili Joshuin menadžer Eddie Hearn i rukovodstvo Tottenhama.

- Očito je da je 20. juni opasan datu. Mislim da još nije potrebno da ga otkažemo, no mnogo je faktora od koji sve zavisi a koji uključuju pandemiju virusa kao i Tottenhamove potrebe za stadionom - rekao je Hearn.

Riječi Joshuinog promotera jasno govore da u slučaju nove promjene plana ili odgode je pitanje kada i gdje će se meč uopće desiti zbog obaveza Spursa u Premier ligi. Naravno, sve će opet zavisiti od pandemije koronavirusa.

- Uskoro ćemo, uz dogovor s Joshuom, odlučiti šta će se desiti s borbom - dodao je Hearn, a Daily Mail navodi da bi odluka mogla biti poznata već sljedeće sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.