open-navfaktor-logo
search
SDP šalje pozive
Uskoro nastavak pregovora o formiranju vlasti u TK
U postojećoj konstelaciji snaga građansko-lijevi blok, sa potencijalnim partnerima SBB-om i SBiH, imao bi 19 ruku, a za većinu u Skupštini TK potrebno je okupiti 18 zastupnika
29.10.2018. u 16:03
get url
text

Pregovori o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu bit će nastavljeni u petak, saznaje Faktor u SDP-u. Iz Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla sutra će biti upućeni pozivi za sastanak na adrese dvije stranke, koje su označene kao poželjni koalicioni partneri.

Pozive za odvojene sastanke dobit će SBB i Stranka za BiH, a nakon stranačke delegacije završe razgovore, javnost će biti obaviještena o detaljima, rečeno je u SDP-u.

Podsjećamo, preoteklog petka u sjedištu SDP-a u Tuzli održani su sastanci sa delegacijama DF-a i Naše stranke.

- SDP, DF i NS dogovorile su se da prave zajednički blok građanske-lijeve orjentacije, u svrhu obavljanja razgovora sa Savezom za bolju budućnost (SBB) i Strankom za BiH (SBiH), s ciljem formiranja skupštinske većine u TK. Ovo je usklađeno nakon razgovora i to je naše buduće djelovanje - rekao je predsjednik KO SDP-a Tuzla Enver Bijedić nakon pomenutog sastanka.

SDP je na posljednjim izborima osvojio 10 mandata u Skupštini TK, dok je SDA dobila jedan manje. PDA ima sedam ruku, DF tri, dok SBB, NS i SBiH imaju po dva zastupnika.

U postojećoj konstelaciji snaga građansko-lijevi blok, sa potencijalnim partnerima SBB-om i SBiH, imao bi 19 ruku, a za većinu u Skupštini TK potrebno je okupiti 18 zastupnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.