Petak, 05.03.2021.
h

Uskoro aviolinija Mostar-Istanbul

Turkish Airlines uskoro slijeće u Mostar. Ovo je danas dogovoreno u Mostaru prilikom jednodnevne posjete novoimenovanog amabadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca.

Direktor Međunarodnog aerodroma Mostar, Marin Raspudić, izrazio je zadovoljstvo što je mostarski aerodrom posjetio turski ambasador Haldun Koc zajedno s izaslanstvom državne aviokompanije Turkish Airlines (THY) prilikom svoje prve službene posjete Mostaru, navodeći kako je već ranije razgovarao s generalnom konzulicom konzulata Republike Turske u Mostaru Ayšom Selcan Sanli o uspostavljanju avionske linije Mostar-Istanbul.

- Ambasadora smo upoznali s karakteristikama aerodroma i očekujemo da će doći do realizacije ovog projekta. Delegacija Aerodroma Mostar posjetit će istanbulski aerodrom i također će doći kolege iz Istanbula u Mostar. Delegacija Turkish Airlinesa će provjeriti naš kvalitet, očekujemo da ćemo zadovoljiti te karakteristike i da će na zadovoljstvo ove regije, prije svega, doći do uspostave linije Mostar-Istanbul - kazao je Raspudić, napominjući kako su pri kraju intenzivni razgovori o tom projektu.

Ova linija, kako je pojasnio, trebala bi biti uspostavljena tokom ljetne sezone, a taj let bi se povezivao na relaciji Mostar-Sarajevo-Istanbul radi komercijalnog osnova.

Ambasador Koc je u sklopu cjelodnevne posjete gradu na Neretvi pohodio brojne ustanove i institucije i održao niz sastanaka, kako bi što bolje upoznao i sagledao stanje u ovom gradu koji je, kako je naglasio, iznimno značajan za prijateljsku Republiku Tursku.

Koc se sastao i sa gradonačelnikom Grada Mostara Ljubom Bešlićem, federalnom ministricom obrazovanja i nauke Elvirom Dilberović, kantonalnim ministrom trgovine, turizma i zaštite okoline Ajdinom Teletovićem i predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edinom Mušićem.

- Razgovarali smo o razvoju odnosa između naših zemalja i zahvalili smo im na podršci, izraženoj solidarnosti i osudi događaja 15. jula, ali i kasnijoj podršci i solidarnosti s narodnim i demokratski izabranim rukovodstvom Republike Turske – rekao je Koc.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh