open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Uskoro asfaltiranje puta prema izletištu Skakavac
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju asfaltiranja postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.
16.07.2020. u 14:30
get url
text
Skakavac Sarajevo
Skakavac Sarajevo

Obezbijeđena sredstva za nastavak rekonstrukcije puta prema Skakavcu      

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 330.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova zajedničkim sredstvima finansiraju projekat.

S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je ranije osigurala 185.000 maraka za sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste, a radovi su u toku. Nakon okončanja ovih radova slijedi asfaltiranje postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.

- Ova investicija je važna za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila sredstva za realizaciju prve faze projekta, ali i za nastavak uređenja puta prema Skakavcu - istakao je Ajnadžić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.