open-navfaktor-logo
search
Policijska akademija
Uručene diplome za 85 novih policijskih službenika FUP-a
U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je održana promocija u povodu dodjele diploma polaznicima Federalne uprave policije (FUP) za čin "mlađi inspektor“ i početni čin "policajac".
01.09.2022. u 13:48
get url
text

Federalna uprava policije od danas je bogatija za 85 novih policijskih službenika kojima su, nakon završene osnovne policijske obuke u Policijskoj akademiji FMUP-a, uručene diplome.

U Policijskoj akademiji FMUP-a promovisano je osam polaznika u čin "mlađi inspektor" (XXIII generacija) kao i 77 polaznika u početni čin "policajac" (XXXIX generacije) od kojih će 38 službene dužnosti obavljati u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a, a 39 u Sektoru uniformisane policije FUP-a.

Polaznicima se u ime FMUP-a obratio rukovodilac Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević koji je polaznicima poželio puno sreće u daljem radu.

- Prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka vodite se slovom zakona i uvijek radite u interesu građana naše Bosne i Hercegovine - istakao je Beširević, saopćeno je iz Pres-službe FMUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.