open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Uručena zaštitna oprema školama, vjerskim zajednicama, zdrastvenim ustanovama i udruženjima
Općina Novo Sarajevo osigurala je zaštitnu opremu za srednje škole, vjerske zajednice, zdravstvene institucije i javne ustanove s područja općine.
12.05.2020. u 10:35
get url
text
Općina Novo Sarajevo

U cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane korona virusom, Općina Novo Sarajevo je putem Službe civilne zaštite osigurala veću količinu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava za osoblje srednjih novosarajevskih škola i vjerskih zajednica s područja općine.

Zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva uručena su i institucijama primarne zdravstvene zaštite sa područja općine, Crvenom križu "Novo Sarajevo", javnim ustanovama Djeca Sarajeva, Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i JP ONSA, Trećoj policijskoj upravi, te Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju.

Ovo je samo jedna u nizu mjera koje poduzima Štab civilne zaštite Novo Sarajevo, a u skladu sa preporukama Federalnog štaba civilne zaštite i epidemioloških službi sa tendencijom zaštite svih radnika koji su zbog prirode svog posla svakodnevno izloženi opasnosti od zaraze virusom COVID 19, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.