open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajeo
Uređuju se ulice, pješačke staze i trotoari
Vrijednost ugovora za popravke saobraćajnica za ovu godinu je oko 400.000 maraka 
24.10.2018. u 19:45
get url
text

U općini Novo Sarajevo u toku su radovi na sanaciji pješačkih staza i trotoara u ulici Džemala Bijedića od broja 109 do 115, te na više lokacija u ulici Azize Šaćirbegović: kod mjesne zajednice, ispred Centra "Vladimir Nazor i pored rijeke Miljacke. 

Radovi se izvode u skladu sa Ugovorom na sanaciji pješačkih staza i trotoara koji je Općina Novo Sarajevo potpisala sa KJKP Rad, a kojim je predviđeno uklanjanje slojeva postojećeg asfalta i tampona, tamponiranje, postavljanje ivičnjaka, te asfaltiranje staza i trotoara.

{$galerijaFotografija}

Vrijednost ugovora za ovu godinu je oko 400.000 maraka. 

U okviru sredstava za ovu godinu planirana je sanacija staza i trotoara u više mjesnih zajednica na području Općine Novo Sarajevo, a sve prema prijedlozima Savjeta mjesnih zajednica.

Radovi su završeni na lijevoj strani ulice Zmaja od Bosne od broja 51 do 69, te u ulici Envera Šehovića kod broja 1.

Sanirane su pješačke staze i trotoari u ulici Marka Marulića od broja 1 do 17, na dva lokaliteta u Ložioničkoj i Kolodvorskoj, kao i biciklistička staza u ulici Topal Osman paše.

Završena je sanacija i u ulicama Džemala Bijedića od broja 50 do 56 i Ferde Hauptmana. Popločan je i prilaz prema otvorenom sportskom igralištu u MZ Čengic Vila 1, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

novosa-ulice2.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.