open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Uređuje se 12 duluma zelene površine
Deset dana čistit će se zeleni pojas koji se proteže od ulice Muhameda Hadžijahića do Velešića
21.09.2018. u 10:13
get url
text

U saradnji općinskih službi za civilnu zaštitu i mjesne zajednice i investicije, komunalni razvoj i planiranje, te Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park započela je akcija uređenja zelenih površina na Koševskom brdu u ulici Muhameda Hadžijahića.

– Radnici komunalnog preduzeća Park su početkom ove sedmice započeli sa košenjem trave, dok su članovi mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar jučer počeli sa prikupljanjem pokošene trave i otpada na pristupačnu lokaciju do koje može doći kamion koji prevozi otpad do gradske deponije. Tokom narednih deset dana ćemo raditi na uređenju ovog zelenog pojasa površine 12 duluma koji se proteže od ulice Muhameda Hadžijahića do Velešića - kazali su iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

Pomenuta služba u skladu sa vremenskim uslovima u kontinuitetu organizuje ekološke akcije uređenja i čišćenja našeg okoliša koje imaju za cilj, osim uljepšavanja naše životne sredine, i buđenje ekološke svijesti kod građana u zajedničkom čuvanju i stvaranju ugodnijeg prostora za život, navodi se u saopćenju Općine Centar

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.