open-navfaktor-logo
search
Izumi
Uredska stolica koja se pretvara u krevet, idealna za one koji imaju vremena za predah
Nedostatak sna ometa sve naše funkcije, a posebno se negativno može odraziti na učinkovitost na poslu. Ako se u takvim situacijama nastojite "liječiti" ispijanjem kafe, ili energetskih pića, znate da to nije rješenje te da teško možete izdržati do kraja radnog vremena. A nigdje mjesta gdje biste barem na kratko prilegli...
22.09.2020. u 17:18
get url
text

Nedostatak sna može pokvariti raspoloženje, usporiti reakcije, povisiti razinu stresa te pomutiti mentalnu jasnoću. Utječe na krvni pritisak i metabolizam, te na pamćenje. Stručnjaci su mnogo puta potvrdili da je i kratko drijemanje dobar način da se povrati energija.

- Već i 20-ak minuta drijemanja vratit će vas "u život" - kaže dr. dr. Sara C. Mednick, autorica knjige o drijemanju. Kaže kako ono pomaže tome da resetiramo tjelesni sistem te jača budnost i motoričke performanse.

Metodu kratkog drijemanja na poslu testirali su već na nekim radnim mjestima. Na primjer, NASA, Mercedes-Benz Financial Services, Huffington Post, White & Case i drugi brendovi. I zaposlenici Googlea imaju dozvolu drijemati na poslu, a odnedavno je dostupan i zgodan izum: uredska stolica kojoj po potrebi možete spustiti naslon i pretvoriti je u ležaj, kako biste - odrijemali.

Riječ je o izumu japanskog maloprodajnog trgovca Thanko. Izgleda poput standardnog uredskog stolca s točkićima, ali može se pretvoriti u uredski krevet. Svi koji su ga isprobali zadovoljni su rezultatima, kažu da mijenja iskustvo drijemanja na poslu.

Košta 600 dolara, i može se naručiti iz svih dijelova svijeta. Original možete naručiti na internetskoj stranici firme, no na Amazonu se mogu pronaći i neke alternative, možda i jeftinije, prenosti HealthyLifeBox.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.