open-navfaktor-logo
search
Geološka ispitivanja
Urađen idejni projekat brze ceste Bihać - Cazin - Velika Kladuša - Hrvatska
Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka uradio je idejni projekat izgradnje brze ceste Bihać - Cazin - Velika Kladuša - Hrvatska.
29.07.2022. u 11:53
get url
text
Bihać
get url
text

Brza cesta počinje na čvorištu brze ceste Ključ - Bosanski Petrovac - Bihać - Izačić, dok je kraj brze ceste na graničnom prijelazu Maljevac.

Prijedlog idejnog projekta urađen je prema prijedlogu prostornog plana Unsko-sanskog kantona sa prikazom varijanti izgradnje kroz ograničenja u prostoru. U kabinetu gradonačelnika Bihaća održan je radni sastanak sa predstavnicima JP Autoceste FBiH i Instituta za građevinarstvo IG Banja Luka.  

Kako se u narednim koracima očekuju geološka i ostala ispitivanja i promatranja direktor JP Autoceste FBIH Elmedin Voloder je naglasio da je neophodno učešće lokalnih zajednica kao i mjesnog stanovništva, prvenstveno zbog činjenice da prvih 16 kilometara pomenute trase prolazi kroz grad Bihać.

Jedan dio pravca ceste je već usvojen kroz prostorno plansku dokumentaciju, pa je zbog tog direktor Voloder naglasio bitnost otvaranja ureda Autocesta FBiH na području grada Bihaća zbog lakše i jednostavnije komunikacije i ispravnijeg pristupa u prikupljanju bitnih informacija, navodi se u saopćenju Grada Bihaća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.