open-navfaktor-logo
search
Vlada
Uputa predškolskim i obrazovnim ustanovama u KS u slučaju ponavljanja zemljotresa
Iz Ministarstva navode i da je potrebno da uprave predškolskih ustanova i škola konstantno prate upute Civilne zaštite
26.11.2019. u 13:59
get url
text

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo oglasili su se povodom upita iz predškolskih ustanova i škola o postupanju u aktuelnoj situaciji i u slučaju ponavljanja zemljotresa.

-Konsultovali smo Kantonalnu upravu civilne zaštite koja konstantno prati aktuelnu situaciju i od koje smo dobili preporuku da se u slučaju ponovnog javljanja zemljotresa, djeca izvedu na otvoreni prostor ispred vrtića/škole ili u obližnje parkove, kako bi bili pod nadzorom odgajatelja/nastavnika i uprave ustanove - navedeno je u uputi koje je Ministarstvo poslalo svim predškolskim i obrazovnim ustanovama u KS.

Iz Ministarstva navode i da je potrebno da uprave predškolskih ustanova i škola konstantno prate upute Kantonalne i Federalne uprave civilne zaštite, radi poduzimanja neophodnih mjera, saopćio je Press KS.

Iz pojedinih privatnih predškolskih ustanova roditelje su obavijestili da ranije danas dođu po svoju djecu, kako navode, zbog mogućeg potresa većeg intenziteta.

Sa druge strane iz Javne ustanove Djeca Sarajeva za Faktor su potvrdili kako postupaju po preporukama Ministarstva za obrazovanje Kantona Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.