open-navfaktor-logo
search
"Žena-žrtva rata"
Upućen zahtjev: Tadić mora reagirati, ruski "psi rata" dolaze u Višegrad, a nisu odgovarali za zločine
Da se vrijeđanje žrtava zločina nad Bošnjacima u Višegradu, ali i cijeloj BiH, nastavlja svjedoči zakazano obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u ovome gradu, koji su bili izvršioci najmonstruoznijih zločina nad višegradskim Bošnjacima, poručuju iz Udruženja "Žena-žrtva rata". 
09.04.2021. u 14:12
get url
text

- Slavljenje ovog dana sijanje je straha, ali i prizivanje novih zločina, kakve su ruski "psi rata" u periodu od 1992. do 1995. godine, skupa sa četnicima iz Podrinja i regularnim jedinicama Vojske RS-a i Srbije činili nad bošnjačkim narodom u BiH, posebno u Višegradu.

VEZANI TEKST - I ovog 12. aprila provocirat će žrtve zločina: Ruski "psi rata" u Višegradu obilježavaju svoj dan

Slavljenje Dana ruskih dobrovoljaca je slavljenje njihovih zločina i to samo desetak dana prije početka suđenja pripadnicima Četničkog ravnogorskog pokreta u Sudu BiH optuženim za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Pitamo Tužilaštvo BiH, da li obilježavanje Dan ruskih dobrovoljaca, koje se obilježava u gradu u kome su ti isti dobrovoljci, skupa sa četnicima, počinili najmonstruoznije zločine nad bošnjačkim narodom ima uporište u zakonima BiH? Obavještavamo javnost da smo se tokom dana, zbog svega šta se sprema u Višegradu, a sprema se slavlje i orgijanje, obratili glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić tražeći da poduzme mjere i radnje kako bi zločinci iz Ruske Federacije koji nikad nisu procesuirani za ratne zločine koje su počinili u BiH, iako redovno dolaze u BiH, napokon došli pred lice pravde. Tražimo da Tužilaštvo BiH radi poslove iz svoje nadležnosti, odnosno hapsi ratne zločince, bez obzira na to iz koje države da dolaze, kako žrtve ne bi bile dovedene u situaciju da rade njihov posao - navodi se u saopćenju Udruženja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.