open-navfaktor-logo
search
Selektor Ukrajine
Uprkos porazu Shevchenko na sva usta hvalio svoje izabranike
Uprkos porazu u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva od Nizozemske rezultatom 3:2, fudbalska reprezentacija Ukrajine prikazala se u odličnom izdanju.
14.06.2021. u 08:51
get url
text

Rival Zmajeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pokazao je da je izuzetno opasan u kontri, uz izuzetnu fizičku pripremljnost i ogroman trkački potencijal.

VEZANI TEKST - Ljepotica EURO-a: Ukrajina nadoknadila 0:2, ali Nizozemci ipak slavili

Sigurno da je selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev sinoć mogao vidjeti jednu izuzetno ozbiljnu selekciju, koja je biti sve osim lagan protivnik za njegove izabranike.

Ni nacionalni "coach" Ukrajine, legendarni Andriy Shevchenko, nije bio nezadovoljan, uprkos porazu njegovih izabranika.

Ukrajinci su sinoć postigli prvi pogodak u posljednjih šest utakmica na Evropskom prvenstvu.

- Utakmica je bila veoma brza i interesantna, s mnogo prilika za oba tima. Želim se zahvaliti mom timu na reakciji koju su pokazali, pogotovo nakon što smo gubili s 2:0. Tada smo mogli izgubiti... - kazao je legendarni Sheva, aludirajući na povratak njegove reprezentacije iz rezultatskog zaostatka.

Na kraju su Ukrajinci ipak poraženi, no nekada sjajni napadač nije bio nezadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala.

- Pronašli smo energiju da napadnemo. Promijenili smo formaciju i izbalansirali odnos snaga na terenu. Ekipa se odlično pokazala - pohvalio je Shevchenko svoje pulene.

Selekcija kod koje Bosna i Hercegovina gostuje 12. oktobra meč drugog kola igra za tri dana, a protivnik će joj biti Sjeverna Makedonija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.