Fudbaleri Sarajeva upisali su sedmu pobjedu na domaćem terenu u ovoj sezoni iz isto toliko utakmica.

Bordo tim je golovima Amara Rahmanovića i Mersudina Ahmetovića s 2:0 savladao Čelik, no trener aktuelnih prvaka Husref Musemić i nije bio pretjerano zadovoljan.

- Generalno, utakmica je bila dosta istrzana. Na momente je Sarajevo nešto pokušavalo, ali sve je to bilo dosta slabo u prvom poluvremenu, a Čelik je bio opasan iz kontri. U drugom poluvremenu bilo je to nešto bolje, a na kraju smo rutinski priveli meč kraju nakon tog crvenog kartona. Najbitnije je pobijediti, ali generalno nisam zadovoljan igrom - kazao je Husref Musemić.

Čelik je svoju igru na Koševu bazirao uglavnom na kontra napadima, no nakon isključenja Marka Perišića Sarajevo je uspjelo slomiti otpor gostiju iz Zenice.

- Znamo da je Sarajevo najbolja ekipa u ligi, ali mi smo ovdje došli da se nadigravamo. Pokušavali smo i sa igračem manje da se nadigravao, ali malo je falilo za to, primili smo dva gola, prekidi su nas kaznili - rekao je trener Čelika Slaviša Božičić, te dodao:

- Sve u svemu, prezadovoljan sam kako je ekipa izgledala, sada želimo nastaviti da se podižemo u ritmu. Sarajevu čestitamo na pobjedi, a mi se okrećemo narednim utakmicama.