Ponedjeljak, 08.08.2022.

Uprkos Konakovićevim prijetnjama: Smiljana Viteškić ipak sazvala hitnu sjednicu Skupštine KS

Na prijedlogu dnevnog reda naći će se i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS 

Dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Smiljana Viteškić sazvala je za subotu, 28. decembra 2019. godine u 12.00 sati, hitnu sjednicu Skupštine.

Na prijedlogu dnevnog reda te sjednice naći će se Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine KS, te Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za navedeni period, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba JU "Služba za zapošljavanje KS" se također nalaze na prijedlogu dnevnog reda. Poziv je dostavljen i Službi za zajedničke poslove KS s ciljem dostavljanja hitnog poziva za sjednicu.Dosadašnji predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je, nakon što je sam sebe smijenio sa te pozicije i imenovao Danijelu Kristić za predsjedavajuću, zaprijetio zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) Smiljani Viteškić.

- Protiv Smiljane Viteškić ću podnijet krivične prijave za zloupotrebu ovlasti ukoliko se bilo ko drzne da pokuša nezakonito djelovati u Skupštini KS - kazao je Konaković.

Inicijativa za smjenu skupštinskog rukovodstva i aktuelnog saziva Vlade KS inicirana je nakon formiranja nove većine, koju, pored SDA, čine zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i BOSS-a.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh