open-navfaktor-logo
search
Igokea ne igra
Upravni odbor KS BiH: Nataša Bašović v.d. generalne sekretarke
Odlučeno je i da Igokea ove sezone neće uopšte igrati u Prvenstvu BiH, niti će se moći boriti za titulu državnog prvaka
20.10.2018. u 15:47
get url
text

Upravni odbor Košarkaškog saveza na današnjoj sjednici, održanoj, nakon Vanredne Skupštine, u Busovači, donio je odluku da Nataša Bašović bude vršiteljica dužnosti generalne sekretarke, dok komisija ne obavi razgovore s kandidatima i izabere trajno rješenje, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Odlučeno je i da Košarkaški klub Igokea ove sezone neće uopšte igrati u Prvenstvu BiH, niti će se moći boriti za titulu državnog prvaka. Navodno, iz Igokee su kazali kako će iduće sezone igrati domaće prvenstvo, a u tekućoj će se posvetiti isključivo regionalnoj ABA ligi. Stoga će ove sezone u Prvenstvu BiH igrati 11 ekipa, jer niko neće popuniti Igokeino upražnjeno mjesto. Takmičenje će startovati u nedjelju, 21. oktobra.

Podsjetimo, na ranije održanoj Vanrednoj skupštini KS BiH proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović izabran je za novog predsjednika.

Za potpredsjednike su izabrani Dalibor Miloš i Boris Spasojević. Upravni odbor KS BiH činit će još: Aid Berbić, Feđa Jovanović, Dana Muminović, Milan Plavšić, Nikica Petrović i Vinko Batinić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.