open-navfaktor-logo
search
Opsežna istraga
Uprava policije Crne Gore: Na crnogorskom brodu u Njemačkoj zaplijenjeno pola tone kokaina
Pola tone kokaina zaplijenjeno je u Njemačkoj na brodu "Budva", koji plovi pod crnogorskom zastavom.
02.05.2020. u 18:28
get url
text

Iz Uprave policije Crne Gore kazali su da je policijska akcija zaplijene organizovana u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Njemačke i američke Agencije DEA. Navodi se da je policijska akcija rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

- Fokus crnogorske policije je posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta - kazali su iz policije.

Navodi se i da je zaplijena kokaina u Njemačkoj, kako se ističe, još jedan pokazatelj konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti crnogoske policije da se stane na put organizovanom kriminalu. Iz Uprave policije kazali su da zbog nesmetanog toka istrage i aktivnosti koje se sprovode u Njemačkoj, trenutno nisu u mogućnosti saopštavati više detalja.

- Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmijenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima da pruža doprinos u iniciranju i sprovođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminlanih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.