open-navfaktor-logo
search
Preokret
Uprava na potezu: Matthias Fanimo ostaje u FK Sarajevo?
Fudbaleri Sarajeva u Antalyji se pripremaju za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
03.02.2022. u 20:35
get url
text

Problem im predstavljaju vremenski uvjeti, nevjerovatni za ovo tursko ljetovalište, pa su već dvije utakmice Bordo kluba odgođene - jučer protiv Kapfenberga i danas protiv Mariupola.

I dok se ekipa u Turskoj sprema za nastavak sezone, kako piše Sport1 uprava kluba sređuje stvari van terena, a u žiži je Matthias Fanimo.

Engleski fudbaler se doslovno izgubio iz Sarajeva, otputovao je kući, i tražio je samo da ode.

Bivši trener Goran Sablić ga je prvo odstranio iz tima i nije ga više vraćao, a Englez se nije pojavio ni na prozivci novog šefa stručnog štaba, pa Aleksandar Vasoski praktično i ne poznaje brzonogo krilo.

Nekoliko klubova je ove zime željelo Fanima, no nisu se uspjeli dogovoriti oko uvjeta, a kako je prijelazni rok završen, šanse za odlazak su gotovo minimalne.

Tako se na Koševu razmišlja i šta dalje. Održani su sastanci na temu Engleza, a konačnu riječ o Matthiasu Fanimu, njegovom ostanku u Bordo dresu, sankcijama, pa i odlasku, dat će uprava Bordo kluba, piše Sport1.

Nema sumnje da bi Fanimo u prepoznatljivoj formi bio veliko pojačanje za Sarajevo, ali pitanje je i u kakvom je on fizičkom stanju i da li nakon što nije prošao pripreme može pomoći Bordo klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.