open-navfaktor-logo
search
Situacija izuzetno teška
Uprava civilne zaštite RS-a šalje dodatne spasioce u Tursku
Iz Uprave civilne zaštite bosanskohercegovačkog entiteta RS u petak je saopćeno je da će u narednim danima u misiju u Republiku Tursku biti poslati i dodatni pripadnici obučeni za traganje i spašavanje iz ruševina.
10.02.2023. u 12:29
get url
text

U saopćenju je istaknuto da su pripadnici specijalističkog tima za traganje i spašavanje iz ruševina koji su upućeni u misiju u Republiku Tursku u dobrom zdravstenom stanju.

- Preduzimaju sve lične i kolektivne mjere sigurnosti, i brinu se o međusobnoj sigurnosti prilikom obavljanja poslova na terenu - navodi se u saopćenju.

Prema izjavama pripadnika specijalističkog tima, situacija na terenu je izuzetno teška, ali međusobnom saradnjom u timu uspijevaju da prevaziđu složenost situacije na terenu.

- Spasioci iz RS-a imaju dobru logističku podršku i stalnu komunikaciju sa menadžmentom uprave, koji se brine o svim njihovim potrebama - dodaje se u saopćenju.

Menadžment Uprave civilne zaštite RS-a zahvaljuje se Vladi kao i svim institucijama i građanima RS-a koji daju podršku Specijalističkom timu i koji se saosjećaju sa stanovništvom Republike Turske koje je pogodila ova strahovita nesreća.

U utorak su u Tursku otputovala 22 pripadnika Civilne zaštite RS-a, kako bi pokušali pomoći u akcijama pretrage i spašavanja u područjima na jugu Turske koja su u ponedjeljak pogodili zemljotresi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.