open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Upozorenje iz ViK-a: U dijelu Starog Grada voda nije za piće
Zbog poplava koje su pogodile područje Sarajeva, iz KJKP Vodovod i kanalizacija obavijestili su stanovnike Općine Stari Grad da voda koja dolazi s Jahorinskih vrela nije preporučljiva za piće.
05.11.2021. u 17:45
get url
text

Kako su naveli u saopćenju, voda koja u sistem VIK-a dolazi s ovog vrela nije preporučljiva za piće zbog obilnih padavina.

Lokacija na koju se odnosi ova informacija obuhvata sljedeće ulice:

Dolovi, Pogledine, Jarčedoli, Iza gaja, Bajramuša, Nalina, Veliki Kačanik, Mali Kačanik, Trčivode, Alije Miladina, Čeljigovići, Hadžibajrića, Paje, Paje sokak, Paje malta, Kamenica, Mahmutovac, Sulejmana Zolja, Pod Hridom, Apelova cesta, Kamenica potok, Šerina, Muje Hrnjice, Hošin brijeg, Braće Nuhić i Močila- terezija.

VEZANI TEKST - Povećana prodaja flaširane vode, iz Vodovoda u Sarajevu poručuju da je voda iz slavine ispravna za piće

- Preporučuje se da se voda na navedenom lokalitetu prokuhava oko 10 minuta prije upotrebe, ali uz uslov da prije prokuhavanja nije primjetna pojava zamućenja, obojenja ili mirisa u vodi.

Ukoliko je primjetna pojava zamućenja, obojenja ili mirisa ne preporučuje se upotreba vode ni nakon prokuhavanja - navode iz ViK-a.

Danas su iz ViK-a poručili da će građani biti obavješteni ukoliko na osnovu stanja na terenu ili rezultata analiza uzoraka vode dođe do sumnje u zdravstvenu ispravnost vode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.