open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle na dionicama uz riječne tokove
Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise
26.08.2019. u 08:03
get url
text

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle, posebno na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice uz rijeke Drinu, Lašvu i Spreču. Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima povremeno je pojačan promet vozila ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.